3 augustus 2011

Body butters: Rituals vs The Body Shop

Goede middag iedereen! Boddy butter, bodylotion, het zijn allemaal dingen die we graag gebruiken en onze huid wordt er mooi en zacht door. Dus waarom zou je het niet gebruiken hé. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen een body butter van The Body Shop en eentje van Rituals, want het zijn toch beiden soort gelijken producten, niet? Lees dit artikel verder en je zal het allemaal te weten komen.. :)


Oké laten we beginnen, zoals je kan zien heb ik heb twee body butters van Rituals en ééntje van The Body Shop, over die van The Body Shop heb ik hier al iets over geschreven. Dus, dit zijn de body butters die ik met elkaar vergelijken van prijs, verpakking, hoe goed ze werken, of ik ze opnieuw zou kopen en of ik ze het geld waard vind en dergelijken.


Laten we beginnen met de body butters van Rituals. De twee die je hier op de foto ziet zijn Touch of Hammam, die ruikt naar een hammam, sauna-achtig iets, en Magic Touch, de geur daarvan is wat lichter en het ruikt ook heel subtiel naar kersen en dan ook nog iets wat ik niet kan plaatsen. Deze twee geuren vind ik persoonlijk heel lekker ruiken, ik heb ook nog een body lotion van hen die een beetje naar mandarijntjes ruikt, en die vind ik ook zeer jummie ruiken. Maar voor de rest vind ik het van geuren in hun assortiment wat tegenvallen persoonlijk. Per pot zit er 400 ml product in, lekker veel dus.

Dit is is hoe het product er zelf uitziet als je de pot open draait, zoals je kan zien heb ik al redelijk vaak deze body butter gebruikt want hij is voor twee derde al weg. Wat ik wel fijn vind, want ik heb niet graag als je een product moet weg gooien als het te oud is en je hebt het bijna niet gebruikt, dus ja. De crème zelf is redelijk vettig, maar niet te vettig en vergeleken met andere body butters die ook redelijk vettig zijn trekt deze wel goed en veel rapper in mijn huid. Er blijft ook niet zo kei lang zo'n vettig laagje crème op mijn benen liggen als ik het heb opgesmeerd, weet je wel? Dus dat is goed. De verpakking van Rituals haar body butter vind ik praktisch, mooi en luchtig. Het enigste nadeel aan zo potjes met body butters is dat het niet zo hygiënisch is, want je zit er telkens is met je handen terwijl als je een pompje hebt dan blijft het product binnen in het flesje wel proper en mooi. Maar oké dat is natuurlijk maar iets kleins.De pink grapefruit body butter van The Body Shop, hmm ik heb het als een gezegd maar de geur hier van is echt zo ontzetten jummie. Hij ruikt volgens mijn naar vakantie maar ja dat is natuurlijk persoonlijk, maar heb je ooit al de geur van dat gele drankje Schweppes geroken, wel zo ruikt het gewoon exact. Vergeleken met Rituals vind ik dat The Body Shop wel een groot assortiment heeft aan leuke en lekker geurtjes. Net zoals bij Rituals zit er ook in deze potten in elke pot 400 ml, al zou je het op het eerste zicht niet zeggen vind ik. De potten van hun zijn namelijk een pak lager maar wel breder. 

Het product zelf is wat lopender dan die van Rituals en ziet er minder vettig uit, maar schijn bedreigd want ik vind dat deze crème iets minder rap en goed intrekt in je huid. Maar op zich vind ik dat niet echt een groot probleem want als je gewoon wat meer tijd pakt om het product goed in je huid te masseren dan merk je daar niks meer van. Ik weet niet of dat bij elke body butter is van The Body Shop maar bij deze heeft de crème een licht roze kleur wat wel fijn is vind ik. De verpakking vind ik mooi, praktisch maar ook weer niet echt heel hygiënisch. Al vind ik wel de verpakking van de body butters van The Body Shop wel iets minder fijntjes, subtiel en luchtiger dan die van Rituals. Maar langs de andere kan hebben de verpakkingen van The Body Shop dan weer toffe kleurtjes.. 

Links is die van Rituals, rechts is die van The Body Shop.
Hier zie je de twee body butter naast elkaar. Op deze foto zie je heel duidelijk dat die van Rituals steviger is dan die van The Body Shop en nu zie je ook zoals ik al zei dat die van The Body Shop een licht roos kleurtje heeft. Van prijs klasse zijn ze het zelfde, die van Rituals kost €14,90 en die van The Body Shop €15. Voor de mensen die het zich afvragen waarom er dan een sticker van €10 euro opplakt, dat is omdat ik die in de sale heb gekocht.

Mijn uiteindelijk besluit is dat ik in het algemeen gewoon die van de Rituals fijner vind, maar ik weet niet juist waarom. Maar langs de andere kant vind ik de geuren die The Body Shop verkoopt weer veel toffer.
Wat wel tof is aan beide winkels is dat ze beide een soort van bijzonderheid hebben, want bij Rituals maken ze alles van natuurlijke producten en bij The Body Shop word er niet getest op dieren. Je kan zeggen dat dat gewoon een verkoperspraatje is maar toch vind ik het wel fijn van dat wel een mooi idee van beide winkels.
3 opmerkingen:

 1. Die van rituals zo die magic touch heb ik ook ;D Vind ik een super leuke body butter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weer xd ik heb die van rituals magic touch dus ook en ik vond hem ook heel fijn: goed intrekken, lekker ruiken en niet te vettig maar nu ik hem een paar keer op gedaan heb vind ik dat hij niet 'werkt' mijn huid droogt er net van uit en die van mijn mama ook... Nog niet voor gehad? xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Neen, echt kei raar dat hij jullie huid uitdroogt.
  Ik gebruik hem ook samen met mijn mama en wij beiden vinden dat hij heel goed werkt, en onze benen worden en glad en zacht van. Dus, ja, zo raar. Misschien ben je allergisch aan een product die erin zit. Krijg je ook zo'n droge huid van die van The Body Shop ? x

  BeantwoordenVerwijderen

Laat zeker een reactie achter op dit artikel, je zou er helemaal mijn dag mee maken! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...