22 augustus 2011

French manicure nails!

 Helloow! Ik ben terug! Haha, in het vorige berichtje vertelde ik jullie al dat ik in een warm landje was en dat het daar echt kei fijn was! Spijtig genoeg moest ik jullie daar ook vertellen dat ik geen berichtjes meer klaar had staan en dat jullie het een paar dagen zonder blogjes moesten doen, maar nu ben ik helemaal terug! Met een mooi bruin kleurtje, een grote smile op mijn gezicht en met een french manicure nagels! Yep dat heb je correct ik heb mijn eerste echte professionele french manicure gehad, lees snel verder en je komt er alles over te weten!


Whooew! Haha, ja ik vind ze echt gewoon mega prachtig! Mijn handen en nagels zien er zo veel verzorgder en netter uit, en omdat ik toen al een beetje bruine huid had op mijn handen was er zo een mooi contrast tussen het wit van mijn nagel randjes en mijn huid. Echt ik kan niet stoppen met naar mijn nagels te kijken!


Twee jaar terug ongeveer had ik voor de aller eerste keer een echte manicure en ik was daar zo van onder de indruk, echt waar! Ze verzorgen je handen en nagels met zoveel zorg en geduld, en alles gebeurd zo netjes en professioneel! Vroeger dacht ik ook dat ze alleen je nagels knipten en lakten, dik niet dus! Maar goed, twee jaar terug vond ik een french manicure en zo maar niks en daarom had ik toen een soort goudige nagellak op mijn nagels laten doen. Ik ben nu al een beetje ouder en heb tig aantal keren geprobeerd zelf een french manicure te doen, maar dat kwam toch altijd uit op een total fiasco, gewoon omdat ik het geduld er absoluut niet voor heb en ook omdat ik niet zo geweldige vast hand heb. Dus daarom wou ik het nu is een echte mooie french manicure !


Zoals ik al zei heb ik het laten doen op vakantie, in het buitenland dus. Ik was benieuwd wat ze zouden gebruiken van producten, want in ieder salon is dat anders, en daar gebruikten ze Alessandro. Die naam kwam me wel bekend voor maar ik had nog nooit in het echt een prduct ervan gezien laat staan gebruik! Dus ik was heel, heel benieuwd hoe het er ging uitzien en hoe de kwaliteit was!


 De manicure zelf duurde een dik halfuur-tje wat op zich wel mee valt en je bedenkt wat ze allemaal doen in die tijd en hoelang het neemt als je het zelf zou doen. Maar goed, wat hebben ze nu juist allemaal gedaan? Snel verder lezen maar!  


De eerste stap was mijn rode nagellak er af halen van Mavala die helemaal gechipt was door het zwembad en zeewater. Ik had schrik dat ze mijn nagels helemaal kort gingen knippen (al is dat wel eens is gezond voor je nagels) omdat sommige nagels echt redelijk had gebroken waren, maar al een geluk heeft ze het gewoon opgelost door ze mooi te vijlen. Je hoort vaak dat je je nagels in één richting moet vijlen omdat ze anders rapper breken, en ik geloofde daar echt in, maar zij deed het gewoon van links naar rechts, dus ja. Daarna moest ik mijn hand zo in een bakje dat speciaal voor je handen is gemaakt met lauw water leggen, zodat ze de andere nagels ook proper kon maken en vijlen.
Na een aantal minuutjes mocht mijn hand weer uit dat bakje met water en was het tijd voor mijn nagel-riemen, yeah! Zelf durf ik die niet zo goed terug te duwen omdat dat pijn doet en dat gewoon eng is, maar zij deed er eerst een verzorgende olie op speciaal voor nagel-riemen te verzorgen. Daarna moest ik ze weer eventjes in het bakje met water leggen zodat ze het zelfde kon doen aan de andere hand. Met een bokkepootje duwde ze daarna mijn nagelriemen naar achter en met een speciaal "schaartje" knipte ze ze heel voorzichtig weg, maar ik verschoot echt heel hard hoeveel nagelriem ik wel niet rond mijn nagels had, echt!
En toen was het tijd voor het "echte" werk! Natuurlijk deed ze eerst een basecoat op en daarna begon ze heel voorzichtig met een witte nagellak met een gewoon borsteltje een lijntje te tekenen, ik zat daar echt naar te kijken van what the.. Omdat ze dat zo rap een netjes deed met zo een gewoon freakin borsteltje, echt wow. Daarna deed ze twee laagjes gewoon glans denk ik en daarna een top coat.
En dat is het. Zoals ik al zei heeft ze allemaal producten gebruikt van Alessandro, en ik moet zeggen ik ben er tamelijk van onder de indruk, de nagellak droogde rap, bleef lang zitten als je bedenkt dat ik elke dag wel voor een behoorlijk aantal uren in het water zat en ze zijn nog altijd "heel" en netjes. Awesome dus! Ik weet niet zo goed waar je hier in Nederland en Beglië Alessandro kan kopen, maar ik denk in beauty salons en spa centrums, maar ik zal het zowiezo eens opzoeken en dan zal ik het jullie laten weten! Voor deze manicure van een dik half uur met alles erop en eraan, buiten een korte handmassage waar ik toch wel lichtjes op had gehoopt omdat ik mij kan herinneren dat dat zo goed deed bij mijn eerste manicure. Maar goed, de prijs was €50 wat opzich wel behoorlijk duur, normaal gezien licht de prijs denk ik tussen €30 en €50. Het was vakantie en het was ook gedaan in een echt spa centrum dus ik denk dat dat de prijs toch wel wat meer oké maakt.

Conclusie: ik hou van mijn nagels op dit moment, kan niet stoppen met naar ze te kijken en de hele ervaring was gewoon weg toppie!  
Laat me weten als jij ooit al een (french) manicure hebt gehad of als je misschien ooit één wilt laten doen! En ook als je tips en tricks hebt om het zelf te maken thuis. Byee, lots of love, me.

                                               ♥


3 opmerkingen:

 1. Heey, ik doe mijn nagels altijd zelf frenck manicure en dat gaat echt heel goed hoor.
  Ze zien er even goed uit als die van jou, wel wat langer, maar dat komt gewoon omdat mijn nagels langer zijn :p ik gebruik frenck manicure van HEMA , een witte met een dun borsteltje(gaat dus heel makkelijk) en een doorzichtig-roos achtig dat je er dan over doet. ongeveer 3-4euro/potje!


  ik hoop dat je het ook eens probeert! ( en op je blog zet? :d)

  ps: met dat dun kwastje doe ik ook nailart!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, meestal zijn de nagellakjes van de Hema van goede kwaliteit, dus als ik nog is in de Hema ben zal ik er zeker is naar kijken!
  En misschien als ik dan beslis om het te kopen komt het op mijn blog maar misschien eerder als een soort review, maar oké.
  Heel hard bedankt voor de tip! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb nu door dat ik altijd frenck ipv french tip!

  & graag gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat zeker een reactie achter op dit artikel, je zou er helemaal mijn dag mee maken! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...