16 augustus 2011

Names of beauty products

Hoi, vandaag een artikeltje over benamingen van producten in the beauty wereld, want wat is nu precies het verschil tussen een conditioner en crèmespoeling, wat is nu precies een tonic. Lees verder en je komt het allemaal te weten... :) Make-up primer – make-up base
Dit is exact hetzelfde. Primer en basis zijn allebei producten die je aanbrengt onder de foundation om een soort basis laagje te hebben. Denk aan stucen wanneer je een muur moet verven. Same thing!
Oogschaduwbasis – oogschaduw primer
Net als de basis en primer voor het gezicht is ook dit exact hetzelfde. Een basis voor onder de oogschaduw, waardoor de kleur goed blijft zitten.
Eyeliner – vloeibare eyeliner – oogpotlood
Ah, dat is inderdaad een beetje verwarrend. Zo hebben wij in Nederland en België  ‘eyeliner’ (ookwel vloeibare eyeliner, een waterig zwart goedje dat je met een kwast aanbrengt) en het oogpotlood (een potloodje). Als je hier in de winkel een eyeliner koopt, dan koop je dus een vloeibare eyeliner. In het engels staat ‘eyeliner’ voor alle liners die er zijn, dus zowel vloeibaar als potlood (en gel). Daarom wordt er in het engels ‘liquid liner’ gezegd bij vloeibare eyeliner. Ik gebruik zelf vaak de term ‘vloeibare eyeliner’ omdat ik dan heel duidelijk wil aangeven wat voor type product ik gebruik, maar over het algemeen weet iedereen hier dat eyeliner vloeibaar is. Let dus op als je uit het buitenland eyeliner besteld, het kan dat je dan een potlood krijgt!
Conditioner – crèmespoeling
Zelfde product, waarbij conditioner de Engelse benaming is en cremespoeling de Nederlandse. Om je haar mee na te spoelen na de shampoo!
Parfum – eau de parfum – eau de toilette
We noemen alles parfum, maar eigenlijk is het niet parfum. Je gebruikt een eau de toilette, eau de parfum of parfum. Parfum is hierbij het duurste, omdat dit een geur in zijn puurste vorm is. Schrik dus niet als je bijvoorbeeld in Parijs vraagt om parfum en een mini flacon voor €100 krijgt!
Dagcrème – moisturizer – crème
Hetzelde. Moisturizer is de Engelse benaming van dagcrème. Er zijn wel aparte producten die ‘extra moisture’ toevoegen, maar die heten nooit ‘gewoon’ moisturizer.
Tonic
Deze is zo verschrikkelijk irritant! Het lijkt wel of ieder product op heb gebied van huidverzorging wel tonic of toner genoemd mag worden! Heel verwarrend. Tonic als product is een fris watertje dat je gebruikt om de laatste restjes van je make-up remover weg te halen en om je poriën goed te reinigen en te sluiten. Het is absoluut niet bedoeld voor de ogen, want dat prikt (het is best een agressief product vaak, maar op een goede manier). Je herkent het vaak aan de substantie, vloeibaar als water en transparant. Ik heb werkelijk ieder type product met de valse naam ‘tonic’ wel gezien, van reinigingsmelk tot dagcrème. Verwarrend dus! Ik raad je aan bij tonic altijd even achterop te kijken waar dit precies voor is, want het kan ineens iets totaal anders zijn.
Scrub – peeling
Voor zowel lichaam als gezicht heb je scrubs en peelings. Het komt op hetzelfde neer! Vaak zie je wel dat een scrub echt korreltjes heeft (om dode huid mee weg te boenen) en bij een peeling is het vaak een gel of crème met ingrediënten die de huid ontdoen van de dode huidlaag. Toch worden ze ook door elkaar gebruikt, waardoor het eigenlijk dezelfde benaming is.
Gel nagellak – gelnagels
Nagellak die claimt een gel effect te hebben is zeker niet hetzelfde als professionele gelnagels laten zetten. Dit is echt een marketing trucje, door het woord ‘gel’ te gebruiken denken mensen vaak dat dit hetzelfde is. Niet dus! Hetzelfde geldt voor acryl lak of iedere andere lak die claimt hetzelfde effect te geven als nepnagels ‘laten doen’.
Dat waren ze tot nu toe. Hebben jullie nog meer termen die verwarrend zijn? Laat ze achter bij de comments, wellicht kan ik ze in een nieuw artikel samen behandelen. Oh, the worderful world of beauty met al haar verwarrende benamingen!

                                               ♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat zeker een reactie achter op dit artikel, je zou er helemaal mijn dag mee maken! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...