19 juli 2011

How to prevent stress

  1. Denk positief.  Een groot tip waar je ver meekomt in het leven, echt waar!                                  
  2. Heb zelf vertrouwen en wees tevreden met jezelf.  "Ghoo, ik ben lelijk en te dik" Eerst en vooral mensen zien dat aan je als je weinig zelfvertrouwen hebt en zullen dat alleen nog maar proberen lager te maken om zich zelf beter te laten voelen (ik praat niet over iedereen hé,maar gewoon in het algemeen). En ook als je een werk je moet voordragen aan de klas. Leerkrachten merken het ook als je daar zeker van je stuk staat en zullen je ook meteen een pak serieuzer nemen! 
  3. Durf nee te zeggen (en blijf trouw aan jezelf).   Elk persoon op zich is uniek, speciaal en heeft een eigen mening, jij ook! En vergeet dat niet, en durf dat ook te uiten! 
  4. Zorg voor een goede balans.  Zorg voor een goede balans in alles, in je zelfvertrouwen want je wilt ook niet arrogant overkomen, doe hard je best maar ga ook niet altijd haantje de voorste gaan spelen,..  
  5. Piekeren verboden.  Heb je problemen met je vriendinnen, ouders of heb je een slechte test gemaakt. Praat het uit met je vriendinnen of ouders en vertel ze alles wat je moet vertellen aan hen, of stop met piekeren die dag en zorg dat het dan morgen opgelost geraakt. Want met piekeren kom je nergens, je geraakt er alleen maar uitgeput door.  
  6. Doe wat je moet doen (en verzet je niet).  Sommige dingen moeten gewoon gebeuren, zet je er even over en ga er gewoon voor! Zoals leren voor je examens, ontspan gewoon vijf minuutjes en ga er gewoon voor, want ik verzeker ja dat je na je examens dan trots op jezelf gaat zijn! 
  7. Praat en luister.  Iets héél belangrijk, uit je gevoelens en zeg wat je te zeggen hebt, blijf er niet mee zitten! Maar langs de andere kant moet je ook naar mensen luisteren, en vooral wanneer ze het moeilijk hebben. Je kan kan mensen echt een groot plezier doen door gewoon eventjes te luisteren naar ze. En zoveel moeite is dat ook niet denk ik. 
Hoop dat deze tips jullie een beetje hebben geholpen, want stress is voor niets goed.. :) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat zeker een reactie achter op dit artikel, je zou er helemaal mijn dag mee maken! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...