4 juni 2011

Doe-het-zelf pedicure

Vele mensen betalen iedere maand of zelfs iedere week heel veel geld aan een pedicure terwijl je het eigenlijk helemaal zelf thuis kunt doen en het is al bijna slipper-weer en dan hebben we natuurlijk allemaal mooie en verzorgde voetjes. Hier wat tips hoe je dat precies doet thuis een pedicure ...

 
Stap 1
Onder je voeten ontstaat vaak eelt, of je dat nu wilt of niet. Dit ontstaat meestal door veel te stappen. Om het eelt te verwijderen heb je een voetenvijl nodig. Zorg dat je voeten helemaal droog zijn, dan gaat het een stuk makkelijker. Je kunt de dode huid verwijderen door langzaam en voorzichtig langs je voet te schaven. Concentreer je vooral op je hakken, de bal van je voet en aan de buitenkanten van je voet, want daar heb je het meeste eelt normaal gezien.

voetenvijl,  €1,99 

Stap 2
Pak een grote plastic bak en vul deze met warm water. Doe er voetenzeep in die je voeten reinigt, je kan ook speciale bruistabletten gebruiken. Voetenzeep kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Blijf ongeveer 10 minuten met je voeten in het water zitten. Je kunt je voeten ook nog zelf masseren onder water.

Stap 3
Masseer je voeten met een voetenscrub. Op deze manier verwijder je nog de laatste dode huidcellen, worden je voeten lekker zacht en zal de crème bij de laatste stap er beter in trekken.voetenscrub,  €2,09

Stap 4
Droog je voeten goed af, vooral tussen je tenen. Gebruik daarna een bokkenpootje om je nagelriemen naar beneden te schuiven. Doe dit heel voorzichtig en niet te hard, anders gaan ze ontsteken.

Stap 5 
Knip nu je nagels mooi af op de gewenste lengte. In  de winter kan je beter je nagels kort knippen, anders krijg je gaten in je sokken van die lange nagels. In de zomer is het natuurlijk wel mooi om je nagels wat langer te houden. Het beste is om je nagels niet in één keer te knippen, maar elke keer een klein stukje. Op deze manier  is de kans minder groot dat je nagel scheurt.
nagelknipper,  €0,49 
Stap 6
Gebruik nu een vijl om je nagels mooi rond te vijlen en om de harde hoekjes weg te halen. Je kan zelf bepalen in welke vorm je je nagels vijlt.nagelvijl,  €1,49

                                                                             Stap 7
Masseer je voeten nu met een lekkere lotion. 


rituals, voetencrème,  €9,90

the body shop, voetencrème,  €10

Stap 8
Kies nu welke kleur je op je nagels wilt en breng twee laagjes aan. Als je twee keer nagellak aanbrengt, blijft het beter zitten en is de kleur mooier. Je kan natuurlijk ook gewoon een base coat kiezen met een natuurlijke kleur die ervoor zorgt dat je nagels sterker worden.
Ik hoop dat ik jullie wat heb kunnen helpen met deze tips.. En nu maar genieten van het mooie flip-flop weer, want nu mag iedereen jouw mooie voeten zien :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat zeker een reactie achter op dit artikel, je zou er helemaal mijn dag mee maken! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...