9 juni 2012

A pile of books I want to read

Meer en meer schrijf ik artikeltjes over een boek of een reeks boeken, meestal een soort van mini-review. Waarom? Ik weet het niet zo goed, ik lees graag en dit blogje is mijn stukje van het internet waar ik over beauty schrijf, maar ook over dingen die mij interesseren zoals boeken. Lezen vraagt veel tijd, of alleszins toch bij mij, en zeker nu zo door de week en vlak voor de examenperiode heb ik echt weinig tijd (zoals je kan merken aan mijn blog). Daarmee ook dat de stapel boeken die ik graag wil lezen maar groter en groter wordt. En vandaag wil ik jullie graag die boeken laten zien, misschien geeft het je een aanzet om een boek te lezen of zie je een boek dat je ook graag wilt lezen.


Jane Eyre: 
Dit boek was het lievelingsboek van mijn moeder toen ze mijn leeftijd had. Tja, dan heb je niet veel keus hé, dan moet je het wel gewoon lezen. Het is wel een redelijk dik boek met een klein lettertype, dus ik heb een beetje schrik dat het een gesleur gaat worden om door het begin heen te geraken, maar we zullen zien.
Thema: Liefde, drama, mystery.
(verfilmd geweest)

Vervloekt, Betoverd en Chaos: 
Het eerste boek, Betoverd, van deze serie heb ik ongeveer twee jaar terug uitgelezen en sinds dien heb ik de twee vervolgen hier gewoon liggen al wachtend op mij. Maar ik ga er aan beginnen, ja, het zijn dan wel dikkerds van boeken, maar ik ben er zeker van dat ik bij het zwembad als het vakantie is zo door deze boeken heen vlieg.
Thema's: Vriendschap, liefde, fantasie, geheimen, spanning.

De Hongerspelen, Spotgaai en Vlammen: 
Iedereen kent de Hongerspelen wel (zo niet: shame on you). Een maandje terug heb ik de film gezien en vorige week heb ik over het eerste boek een bespreking gehouden voor school, en ja nu wil ik echt wel de twee vervolgen lezen. De meeste zeggen dat het laatste boek een beetje deprimerend is... wel ja, laten we hopen van niet hé!
Thema: Sciencefiction, macht, misbruik, liefde, vriendschap, avontuur.
(verfilmd geweest) 

Wings, Spells, Illusions en Destiny: 
Over deze reeks boeken heb ik al eerder een review geschreven op mijn blog, dus als je die wilt lezen zeker klikken, maar nu heb ik onlangs het laatste deel ervan binnengekregen en ik kan echt niet wachten om het te lezen.
Thema: Fantasie, liefde, vriendschap,


Zo, dat was het! Hebben jullie ook zo'n lijstje of stapeltje boeken die jullie nog graag zouden lezen?

4 opmerkingen:

 1. De hongerspelen, spotgaai en vlammen heb ik ook gekocht. Ze liggen op mij te wachten om gelezen te worden, bij de andere 10 boeken die ik nog moet beginnen :p
  Ben trouwens ook benieuwd naar de film the hunger games, ik kan niet wachten tot hij uitkomt :)
  xxKimberley

  Beautyandbirds@blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ik heb zelf ook de film van The Hunger Games gezien, en ik vond hem wel goed! Zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken! :)

   Verwijderen
 2. vervloekt is het tweede deel in the caster chronicles, betoverd is het eerste deel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu je het zegt, inderdaad, ik ga het meteen aanpassen! Bedankt om me hier op te duiden! (:

   Verwijderen

Laat zeker een reactie achter op dit artikel, je zou er helemaal mijn dag mee maken! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...