19 mei 2012

Homemade, pink cupcakes!

Ondanks ik op dit moment zo ziek ben als iets, heb ik het toch op één of ander manier (met wat wilskracht, honderd keer mijn handen te wassen en mijn laatste energie) klaargespeeld om gisteren helemaal zelf cake-jes te bakken mét versiering. Helemaal zelf hé! Geloof het of niet maar nog nooit eerder heb ik helemaal op mijn eentje iets gebakken, maar nu dus wel! En om eerlijk te zijn ben ik super trots op het resultaat! Lekkere, felroze cupcakes die er te cute uitzien om op te eten.  

Na wat rondgevraagd te hebben en wat opzoek werk, had ik eindelijk een goed, basic recept gevonden waarmee ik kon beginnen. Maar ja, effen cake-jes zonder iets zijn ook maar saai, dus daarom had ik wat leuke versiering gekocht! Lekker kinderachtig, en roze. 












Zo zagen ze eruit toen ze juist uit de oven kwamen..eumh, ja. Ik vond dat ze meer op sandwichen of pistolets leken, maar ze zagen er wel mooi goud-bruin uit. Toch al één goed punt!

Na drie lange kwartieren te wachten, en een aflevering Gossip Girl gezien te hebben, was het tijd om ze te versieren! Jeej! Gaan maar met die pareltjes en roze plak!

En klaar! Ja nogmaals ik ben trots op mijn roze bolletjes! De cake smaakt op zich maar zozo, iets te weinig suiker gebruikt, maar de glazuur maakt het dan weer juist zoet genoeg. 

P5180541_wm

Even een sfeerbeeld...
In totaal zijn er twee grote faals gebeurd, één keer met de boter. Moest helemaal gesmolten zijn en ik had het maar half laten smelten, wat voor een vieze pap zorgde die maar niet wou mixen (vandaar ook al de eieren op het keukenblad, moest de tweede helft van het recept helemaal opnieuw maken).
En de tweede grote faal was met het bakpoeder. 1,5 lepel bakpoeder toevoegen, ja dat komt goed, niet dus. Had gewoon op gevoel half een pakje erin gedaan..tja, misschien volgende keer beter het recept volgen.

Ik ga jullie het recept niet geven dat ik gevolgd heb, omdat het ten eerste super basic is en ten tweede omdat er van sommige ingrediënten te weinig wordt gebruikt (suiker, boter,...).

Geniet nog van jullie zaterdag! En voor de mensen die ook ziek zijn of last hebben van de pollen, veel beterschap!

8 opmerkingen:

  1. als ik cake maak gebruik ik:
    - 250g suiker
    - 250g zelfrijzende bloem
    - 175g boter
    - 5 eieren
    - 1 pakje vanillesuiker

    En iedereen vind het super lekker ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, dankje! Zal het zeker in gedachte houden als ik de volgende keer cupcakes maak. :)

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm. Straks wordt dit een kookblog :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien wel, wie weet! Haha, neen, ik denk dat ik dan nog vele uurtjes moet doorbrengen in de keuken om iets van die blog te maken.

      Verwijderen
  4. Ziet er leuk uit! Helemaal voor een eerste keer :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohh die zien er schattig uit! En heeel eetbaar!

    Flo xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmmm die zien er echt hééérlijk uit! Krijg zelf ook de neiging om spontaan iets te gaan bakken..

    BeantwoordenVerwijderen

Laat zeker een reactie achter op dit artikel, je zou er helemaal mijn dag mee maken! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...