23 mei 2012

Books: Matched and Crossed

P5010420_wm
Volgens mij is het bijna een half jaar geleden dat ik nog met jullie heb gesproken over boeken, maar vandaag komt daar verandering in! De afgelopen maanden heb ik de eerste twee boeken van de triologie Matched gelezen. Avontuur, romantiek, vriendschap zijn thema's die heel de tijd terugkomen, maar nog meest van al is het een sciencefiction boek. Een onderwerp dat mij meestal weinig boeit, maar deze boeken waren een echte voltreffer.

P5010423_wm

Matched

Korte inhoud:

Cassia leeft haar leven rustig en vol vertrouwen in de Unie, die alles regelt en zorgt dat iedereen het goed heeft en dat er vooral geen reden tot klagen is. Maar in Cassia’s rustige bestaan komen hoe langer hoe meer barstjes. In plaats van voor haar Match Xander, krijgt ze hoe langer hoe meer oog voor Ky. Terwijl ze zich met Xander door romantische afspraakjes hoort te zwijmelen en romance-regels na te leven heeft, wordt ze los van de regie van de Unie langzaamaan verliefd op Ky. Dat Ky een Dwaling is (geen outlaw, maar ook geen volwaardig burger) en dat Cassia bij hem haar eigen subversieve hart steeds harder hoort kloppen maakt de zaak er niet eenvoudiger op. Want verliefd worden op iemand die je Match niet is, isout of the question. De Unie in vraag stellen, is nog veel meer out of the question.

Ondertussen is het al bijna 4 maanden geleden dat ik Matched heb uitgelezen, maar ik ga mijn best doen om alles neer te schrijven wat ik mij er nog van kan herinneren.Op het begin vond ik het een vreselijk boek. Het schoot maar niet op, en ik snapte er niks van, maar na de eerste 70 pagina's zat ik er helemaal in, en daarna was ik er niet meer van weg te slaan, zo'n goed boek is het. Ik denk dat ik het daarna binnen de twee dagen heb uitgelezen en met een kleine pauze aan het vervolg: Crossed, ben begonnen.Crossed (vervolg)

Korte inhoud:


In Crossed gaat Cassie op zoek naar Ky en vlucht daarvoor het Reliëf in, een grote kloof met grotten waarin gevluchte boeren zich verborgen houden voor de Unie. Tijdens haar zoektocht komt Cassie erachter dat er meer mensen zijn die het niet eens zijn met het beleid van de Unie. Dit zijn de mensen van de Opstand.
Cassie wil zich bij de Opstand aansluiten, maar Ky vertrouwt hen net zo min als de Unie. Toch besluit hij Cassie te helpen, omdat hij denkt haar anders kwijt te raken aan Xander, de jongen die de Unie geschikt vindt voor haar. Xander heeft een geheim voor Cassie dat heel bepalend kan zijn voor de keuze die ze maakt tussen de twee jongens.


In het eerste boek, Matched, leer je vooral haar wereld kennen en de Unie, maar wel op een boeiende manier. In Crossed komt pas echt de liefde en het avontuur aanbod. Dit tweede boek heb ik serieus verslonden. Had het meegepakt naar een weekendje Center Parks en het was serieus op dat weekend uit. Zo spannend en benieuwd was ik naar het einde.
P5010429_wm


Hele leuke boeken met mooie, frisse kaften vind ik ze. Vele mensen vinden het eerste boek beter als het tweede, maar volgens mij hangt dat af van welke thema's je houdt. Zo ga je Matched beter vinden als je een rustiger boek wilt lezen dat gaat over vriendschap en nieuwe dingen ontdekken, en Crossed als je van avontuur, spanning en romantiek houdt.
Het derde boek van deze trilogie van Ally Condie wordt pas eind dit jaar vertaalt en uitgegeven, dus dat is nog wel even wachten. Als deze boeken jouw wat lijken dan zou ik zeggen rap naar de Bib of de winkel, zo kosten rond de 16  euro denk ik.
Voor de mensen die het niet door hebben ik raad deze boeken ten zeer sterkste aan.

Heb jij de afgelopen tijd nog goede boeken gelezen?
2 opmerkingen:

  1. Klinkt erg interessant maar ook wel wat sci fi. Ik lees nu een verzamelboek met thiller-schrijfsters

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De hongerspelen, vlammen en spotgaai

    Eigenlijk de hele reeks van 'the hungergames' dus!
    Ik vind deze boeken zo leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat zeker een reactie achter op dit artikel, je zou er helemaal mijn dag mee maken! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...