14 april 2012

The basics for a good, quick manicure


Al vaker heb ik geschreven over hoe je het best mooie en verzorgde nagels kan krijgen door wat tips en tricks te delen. Maar vandaag wou ik er toch nog eens aandacht aan besteden op mijn blog, want ik heb het gevoel dat sommige mensen echt het gevoel hebben dat het een grote klus is die veel tijd pakt en waar je speciale, dure producten voor nodig hebt, en dat is helemaal niet zo! Sommige mensen hebben het geluk van met sterke, smalle nagels geboren te zijn (zoals ik), anderen hebben dan weer korte, ronde stompjes. En vandaag wil ik jullie laten zien hoe dat je je nagels toch op zijn best kan krijgen met wat simpele dingetjes.

Je kan zo goedkoop en duur gaan in de producten die je gebruikt als je wilt, maar vele die je hier voorbij gaat zien komen zijn huismerk of budgetproof merken. Ook is dit puur de basic, dus verwacht geen zotte dingen.


1) Je nagels nagellak- en vetvrij maken. 

Gebruik hiervoor een nagellak remover zonder aceton. Aceton droogt namelijk je nagels hard uit, en een remover zonder deze straf alcohol doet even goed zijn werk (tenminste zolang je geen glitternagellak er wil afhalen). Als je helemaal zeker wilt zijn dat je handen vetvrij zijn was ze dan nog eens met zeep en water.


2) Knippen als nodig + de randjes vijlen.

Als je nagels echt toen zijn aan een knipbeurt om dat ze te lang zijn knip ze dan, anders niet. Sowieso vijl je het best je nagels zodat ze mooi in vorm zijn en nergens een hapering hebben. Dat doe je door met met vijl telkens in dezelfde richting te vijlen, namelijk van de rand naar het midden van de nagel toe. De beste soort vijl die je kan gebruiken zijn glasvijlen, die zijn iets duurder maar gaan wel 10 keer zolang mee als die kartonnen. Over deze glasvijl komt trouwens binnenkort nog een apart artikel.

3) Nagelriemen terug duwen

Dit is iets wat vele mensen niet doen en wat een groot verschil maakt voor je nagels. Het maakt je nageloppervlak groter en gezonder. Als je nagelriemen mooi teruggeduwd zijn zullen je nagels ook rapper groeien. Je kan er een bokkepootje voor gebruiken of je gewoon je proper nagels van de andere hand. Doe dit wel niet vaker als 1 of 2 keer in de week anders maak je ze gewoon kapot.


 4) Basecoat

Héél belangrijk. Het voorkomt verkleuring van je nagels en zorgt ook dat de nagellak langer blijft zitten, zeker de moeite waard dus om te doen! Je moet niet persé een flesje gebruiken met basecoat erop je kan ook gewoon een doorschijnend lakje gebruiken, maar ik raad je toch aan als je vaak met nagellak in de weer bent van een goede basecoat aan te schaffen.

5) Kleurtje kiezen
Dan het leukste van heel de manicure: de nagellak kiezen die je wilt opdoen en met die mooi je nagels in kleuren. Nu dat het lente is en de zon schijnt raad ik aan van zo'n fel mogelijk kleurtje op te doen omdat dat gewoon zo leuk en happy staat.

(topcoat)
Dit is een stap die ik eigenlijk zo goed als nooit doet maar als je optimaal en zo lang mogelijk van je mooie nagels wilt genieten dan is het handig van ene topcoat op te doen. Deze doe je op als de gekleurde nagellak opgedroogd is.


6) Restjes opkuisen

Zou je wat gesmodderd hebben met de nagellak opdoen of heb je niet zo'n vaste hand dan kan je met een watje of wattenschijfje die gedrenkt is een beetje remover makkelijk die restjes van huid halen. Pas alleen op dat je niet tegen je nagel komt. Als dit ook niet zo goed werkt voor je kan je ook gewoon wachten tot alles kurkdroog is op je nagels en dan je handen eens goed met zeep wassen, maakt vaak ook al een groot verschil.


7) Handcrème 


Zo belangrijk, zeker als je je nagelriemen juist hebt teruggeduwd! Het maakt je handen zoveel zachter en verzorgder! Je kan een normale crème gebruiken maar een handbalsem als deze is veel voedende voor je handen én nagels. Dit kan je trouwens meerdere malen per dag doen.

Dat was het! Hoop dat dit artikel jullie allemaal zin heeft gegeven om je nagels te lakken en goed te verzorgen, want dat was enigszins toch wel mijn bedoeling, en geniet allemaal nog van het mooie weer!

Producten die vernoemd zijn geweest:

Fresh product  -  nagellak-remover
Glasvijl  -  Hema
Basecoat  -  O.P.I
Night club  -  Mavala
Wattenschijfjes  -  Kruidvat
Hanbalsem  -  Nivea

*De Nivea handbalsem is mij toegestuurd geweest ter overweging van een review.
  Ondanks dat is wat je zojuist hebt gelezen vanuit mijn eigen mening. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat zeker een reactie achter op dit artikel, je zou er helemaal mijn dag mee maken! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...