22 juli 2012

The battle of sunshine

Hoe hard het afscheid van een heerlijke zonnig plek als Turkije kan zijn, ben ik blij van terug naar huis te gaan. Weer even genieten van de regen (ahumhum) en terug in mijn eigen bedje slapen.  Buiten schitterende herinneringen en een grote glimlach, neem ik toch ook wel een mooi bruin kleurtje op mijn huid terug mee. Heerlijk zo'n zonnig kleurtje maar hierbij is bescherming en verzorging super belangrijk, en daar wil ik het vandaag met jullie over hebben! 

Factor 50, of zonneblock, is het soort zonnebrand dat ik altijd associerde met zeer lichte huidjes, maar dit jaar (omdat ik verbranden haat en een aantal grote littekens heb) besloot ik toch om de hoogste factor mee te nemen die er is. En dat was echt niet zo'n stom plan! Want dag één, terug in de kamer na een dagje zwembad, mooie rode strepen op mijn wangen en schouders. Yipie! 

Gelijk had ik de after sun in de hand en bereide me al met een zuur gezicht voor op dat hatelijk gepik, maar dat kwam niet! Het enigste wat ik voelde was een beetje fris, dat is het. Helemaal in gesmeerd kroop ik mijn bedje in, om me dan s'ochtends een bult te verschieten. De rode strepen op mijn gezicht waren omgevormd naar een mooie bruine teint! Ik bedoel, hoe awesome?! Ja, dit product is zeker en vast een dikke blijver! 
Avène after sun (200 ml)  €15

Misschien had ik me wat beter moeten inwrijven overdag met zonnecrème, maar uit ervaring weet ik toch dat er altijd wel een dag is (vooral met vlakke zon en 40 graden) dat je wat verbrand bent. Waar of niet? Wel ja, voor de rest van de vakantie heb ik me met deze zonnebrand van Avène ingesmeerd, en ik heb geen last meer gehad. Deze komt in een spray en is water afwerend maar ook UVA én UVB beschermend (wat dat ook mag betekenen, maar het klinkt goed!). 
Avène sunblock (water afwerend met UVA en UVB bescherming, 200ml)  €21

Deze zonnebrand van Nivea had ik niet echt hoeven meenemen (heb hem alleen de laatste dag gebruikt), maar toch, als back-up, je weet nooit hé. Deze is net zoals de voorgaande 50+ en dus ook goed beschermend. Wel zit hij niet in zo'n aantrekkelijke verpakking. Gewoon een blauwe knijpbus en voor de rest niet veel bijzonders. Helemaal niets mee natuurlijk, en het feit dat deze zonnecrème "simpeler" is ook te zien aan de prijs. 
Nivea sunblock (water afwerend en UVA, UVB bescherming, 200ml)  €9

Het laatste product dat ik tegen de zon heb meegepakt is deze van Vichy. Deze is speciaal ontworpen voor je gezicht. Nu zou misschien denken "huh" maar er is wel een degelijk een verschil met een lichaams zonnebrand! Deze trekt in no time in, en laat je dus niet met zo'n vaag wit gezicht als die kleine petotters op het strand, en het beste van al, hij verstopt je poriën niet. Deze zit in een gewoon klein knijptubetje.

Vichy face sunblock (parabenen vrij, 30ml)  €13

En dan nu voor al de gene die net zoals ik niet tegen plak handen kunnen, of wel eens een opfrissertje kunnen gebruiken zonder in het zwembad te hoeven springen. Want ik heb een geweldig dingetje gevonden. Koop een pak natte doekjes (geen poespas, gewoon iets simpel) en pak deze mee naar het strand/zwembad. Je kan dan zo de rest crème van je handen vegen of als je aan het smelten bent deze even over je gezicht halen.  
  


Dat was het! Heb jij een favoriet product tegen de zon? Of verander je gewoon ieder jaar? 2 opmerkingen:

  1. Ik heb de sunblock van de Hema in huis. Werkt prima, maar heeft wel die typische geur(niet dat ik dat erg vind).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk artikel! Ik heb ook die van de hema, die ruikt zo lekker naar de zomer! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat zeker een reactie achter op dit artikel, je zou er helemaal mijn dag mee maken! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...